Nėra nuotraukos

Kemeras 'Chocolate' (Eupatorium rugosum 'Chocolate')

'Chocolate' - tai rauplėtalapio kemero (Eupatorium rugosum) veislė, auginama dėl savo įspūdingos lapijos. Lapai pavasarį ir vasarą būna sodrios, tamsiai purpurinės, beveik šokolado spalvos. Vėlyvą rud...

  • Aukštis / Plotis: 90-120 cm / 80-100 cm
  • Žydėjimo laikas: Rugsėjis, Spalis
  • Atsparumo zona: 4-8
  • Vieta: Pusiau pavėsis. Saulėje gali augti, jei dirva nuolat drėgna.
  • Dirvožemis: Derlingas, purus, humusingas, nuolat drėgnas dirvožemis.
  • Priežiūros lygis: Lengva

Augalo priežiūra

'Chocolate' - tai rauplėtalapio kemero (Eupatorium rugosum) veislė, auginama dėl savo įspūdingos lapijos. Lapai pavasarį ir vasarą būna sodrios, tamsiai purpurinės, beveik šokolado spalvos. Vėlyvą rudenį virš tamsios lapijos pražysta balti, purūs žiedynai, sukurdami stulbinantį kontrastą. Tai vienas gražiausių vėlyvo rudens akcentų.

Sodinama daigais pavasarį arba rudenį į drėgną, humusingą dirvą.

Persodinamas ir dalinamas pavasarį.

Pavasarį naudinga pamulčiuoti kompostu.

Po žydėjimo ir šalnų stiebai pajuoduoja. Geriausia juos nupjauti anksti pavasarį.

Yra visiškai atsparus šalčiui.

Mėgsta drėgmę. Dirva neturi išdžiūti, kitaip lapai vysta.

Dauginamas dalijant kerą pavasarį.

Atsparus ligoms.

Labai populiari veislė, plačiai prieinama medelynuose.

Tamsi lapų spalva geriausiai atsiskleidžia auginant saulėtesnėje vietoje, bet tuomet reikia daugiau laistyti.

Meniu