Šokoladinė mėta (Mentha × piperita 'Chocolate Mint')
Šokoladinė mėta - tai pipirmėtės (Mentha × piperita) veislė, išsiskirianti unikaliu aromatu, kuriame susipina mėtos ir juodojo šokolado natos. Stiebai dažnai būna tamsiai rudi, beveik juodi, o lapai -...
- Aukštis / Plotis: 40-60 cm / plintantis
- Žydėjimo laikas: Liepa, Rugpjūtis
- Atsparumo zona: 5-8
- Vieta: Saulėta arba pusiau pavėsinga vieta.
- Dirvožemis: Geriausiai auga derlingoje, purioje, nuolat drėgnoje, bet neužpelkėjusioje dirvoje.
- Priežiūros lygis: Lengva
Augalo priežiūra
Šokoladinė mėta - tai pipirmėtės (Mentha × piperita) veislė, išsiskirianti unikaliu aromatu, kuriame susipina mėtos ir juodojo šokolado natos. Stiebai dažnai būna tamsiai rudi, beveik juodi, o lapai - tamsiai žali. Žydi vasarą smulkiais, alyviniais žiedeliais. Agresyviai plinta.
Sodinama pavasarį arba rudenį. Būtina įrengti šaknų barjerus arba sodinti į vazonus, kad būtų apribotas agresyvus plitimas.
Persodinama ir dalinama pavasarį arba ankstyvą rudenį, siekiant kontroliuoti augimą.
Jei dirva derlinga, tręšti nebūtina. Skurdesnėje dirvoje vegetacijos metu galima kelis kartus patręšti.
Reguliariai skinamos viršūnėlės, kad augalas labiau šakotųsi. Vasaros viduryje galima visą kerą nupjauti, kad atželtų.
Yra visiškai atspari šalčiui.
Mėgsta drėgmę. Reikalingas reguliarus laistymas, ypač per sausras. Dirva turi būti nuolat drėgnoka.
Lengvai dauginama dalijant kerą (šakniastiebius) pavasarį arba rudenį. Taip pat auginiais.
Gana atspari ligoms, bet gali sirgti rūdimis.
Populiari veislė, daigų galima įsigyti medelynuose, sodo centruose, pas prieskoninių augalų augintojus.
Išskirtinis aromatas puikiai atsiskleidžia desertuose, leduose, karštuose gėrimuose (kavoje, kakavoje).