Nėra nuotraukos

Paprika 'Kapi' (Capsicum annuum 'Kapi')

'Kapi' - tai bulgariška, 'Kapia' tipo paprikų veislė. Pasižymi ilgais (15-20 cm), siaurais, smailėjančiais, tamsiai raudonais vaisiais. Sienelės plonesnės, bet minkštimas labai saldus ir aromatingas....

  • Aukštis / Plotis: 60-80 cm / 40-50 cm
  • Žydėjimo laikas: Birželis, Liepa, Rugpjūtis, Rugsėjis
  • Kategorijos: Daržovės Paprikos
  • Atsparumo zona: Auginamas kaip vienmetis
  • Vieta: Būtina saulėta, šilta vieta. Geriausiai auga šiltnamyje.
  • Dirvožemis: Derlingas, purus, laidus vandeniui, neutralaus pH (6.5-7.0) priemolis. Gerai reaguoja į organines trąšas.
  • Priežiūros lygis: Vidutinė

Augalo priežiūra

'Kapi' - tai bulgariška, 'Kapia' tipo paprikų veislė. Pasižymi ilgais (15-20 cm), siaurais, smailėjančiais, tamsiai raudonais vaisiais. Sienelės plonesnės, bet minkštimas labai saldus ir aromatingas. Puikiai tinka kepimui ant grilio, konservavimui ir džiovinimui. Vidutinio ankstyvumo, derlinga veislė.

Auginama iš daigų.

  • Sėja daigams - sėklos sėjamos vasario pabaigoje - kovo mėn. į daigyklas patalpoje, 0,5-1 cm gyliu. Dygsta šiltai (22-25°C).
  • Sodinimas į šiltnamį - daigai sodinami gegužės mėnesį.

Kaip vienmetis augalas, nėra persodinamas. Sodinamas iškart į nuolatinę augimo vietą.

Tręšiama reguliariai, kas 10-14 dienų, nuo vaisių mezgimo pradžios, trąšomis paprikoms su didesniu kalio kiekiu.

Rekomenduojama pašalinti pirmąjį žiedą, kad augalas geriau vystytųsi. Genimi apatiniai lapai ir per tankūs ūgliai, kad pagerėtų oro cirkuliacija.

Tai vienmetis, šalčiui jautrus augalas. Po derliaus nuėmimo augalų liekanos pašalinamos, kad būtų išvengta ligų plitimo.

Reikalingas gausus ir reguliarus laistymas būtinai šiltu vandeniu. Laistoma ryte, prie šaknų. Dirva turi būti nuolat drėgna, bet ne šlapia.

Dauginama sėklomis.

Gali pulti amarai, baltasparniai, voratinklinė erkė. Svarbi gera ventiliacija šiltnamyje.

Paprikų sėklų ir daigų pavasarį galima įsigyti visur - sėklų parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse.

'Kapia' tipo paprikos yra ypač vertinamos dėl savo saldumo ir aromato kepant.

Meniu