Nėra nuotraukos

Salotos 'Verte Mar' (Lactuca sativa 'Verte Mar')

'Verte Mar' (Žalioji jūra) - tai batavijos tipo ("French Crisp") salotų veislė. Formuoja didelę, sunkią, bet ne visiškai uždarą gūžę. Lapai ryškiai žali, labai traškūs, banguotais kraštais. Pasižymi g...

  • Aukštis / Plotis: 25-30 cm / 30-35 cm
  • Žydėjimo laikas: Nenurodyta
  • Kategorijos: Daržovės Salotos
  • Atsparumo zona: Auginamas kaip vienmetis
  • Vieta: Saulėta vieta.
  • Dirvožemis: Būtina puri, laidi vandeniui, derlinga, humusinga, neutralaus pH (6.0-7.0) dirva.
  • Priežiūros lygis: Lengva

Augalo priežiūra

'Verte Mar' (Žalioji jūra) - tai batavijos tipo ("French Crisp") salotų veislė. Formuoja didelę, sunkią, bet ne visiškai uždarą gūžę. Lapai ryškiai žali, labai traškūs, banguotais kraštais. Pasižymi geru atsparumu karščiui ir ilgai neformuoja žiedynstiebių. Skonis gaivesnis nei sviestinių salotų, bet ne toks neutralus kaip Iceberg" tipo.

"

Auginama iš sėklų arba daigų. Sėjama nuo pavasario iki vasaros vidurio. Sėjama negiliai, 0,5-1 cm gyliu.

Daigai persodinami į nuolatinę vietą, paliekant pakankamai vietos didelei gūžei susiformuoti (30x30 cm atstumu).

Prieš sėją dirvą patręšti kompostu.

Derlius imamas nupjaunant visą gūžę, kai ji tampa tvirta.

Jauni daigai pakenčia nedideles šalnas.

Reikalingas reguliarus ir gausus laistymas, ypač gūžių formavimosi metu.

Dauginama sėklomis.

Geras atsparumas ligoms. Svarbu saugotis šliužų.

Sėklų galima įsigyti specializuotose sėklų parduotuvėse.

Batavijos tipo salotos sujungia Iceberg" traškumą su geresniu skoniu ir didesniu atsparumu karščiui.

"
Meniu