Nėra nuotraukos

Streptokarpas (Streptocarpus)

Streptokarpas (lot. Streptocarpus) - tai artimas sanpaulijų giminaitis, vertinamas dėl savo ilgo ir gausaus žydėjimo. Iš ilgų, raukšlėtų lapų skrotelės iškyla ploni stiebai su trimito formos žiedais....

  • Aukštis / Plotis: 20-30 cm / 30-40 cm
  • Žydėjimo laikas: Sausis, Vasaris, Kovas, Balandis, Gegužė, Birželis, Liepa, Rugpjūtis, Rugsėjis, Spalis, Lapkritis, Gruodis
  • Atsparumo zona: 11-12 (auginamas tik kaip kambarinis augalas)
  • Vieta: Reikia šviesios vietos, bet be tiesioginių saulės spindulių. Geriausiai tinka rytinė arba šiaurinė palangė.
  • Dirvožemis: Būtinas labai lengvas, purus, laidus orui substratas. Geriausiai tinka specialus mišinys sanpaulijoms su papildomu perlito kiekiu.
  • Priežiūros lygis: Vidutinė

Augalo priežiūra

Streptokarpas (lot. Streptocarpus) - tai artimas sanpaulijų giminaitis, vertinamas dėl savo ilgo ir gausaus žydėjimo. Iš ilgų, raukšlėtų lapų skrotelės iškyla ploni stiebai su trimito formos žiedais. Žiedai būna įvairiausių spalvų - nuo mėlynos ir violetinės iki rožinės, raudonos ir baltos, dažnai dvispalviai. Žydi beveik ištisus metus.

Auginamas negiliuose, plačiuose vazonuose. Svarbiausia - neperlieti.

Persodinamas kasmet pavasarį į šviežią substratą.

Tręšiama aktyvaus augimo ir žydėjimo metu, kas 2-3 savaites, perpus silpnesnės koncentracijos trąšomis žydintiems augalams.

Genėti nereikia. Reguliariai šalinami peržydėję žiedai ir seni, pageltę lapai.

Žiemą reikalingas šviesus ir šiek tiek vėsesnis (15-18°C) periodas. Laistoma rečiau. Tręšimas nutraukiamas.

Laistoma saikingai, leidžiant substrato paviršiui tarp laistymų išdžiūti. Geriausia laistyti iš apačios, į lėkštelę. Vengti vandens patekimo ant lapų.

Labai lengvai dauginamas lapų auginiais. Lapo dalis sodinama į purų substratą ir laikoma šiltai bei drėgnai. Taip pat dalijant kerą.

Jautrus puviniui dėl perlaistymo ir miltligei, jei prasta oro cirkuliacija.

Galima įsigyti gėlių parduotuvėse, pas kolekcininkus.

Jei augalas nežydi, greičiausiai jam trūksta šviesos arba maisto medžiagų.

Meniu